Βρείτε έναν οδοντίατρο για να σας βοηθήσει με έναν πονόδοντο

Όταν εμφανίζεται ένας πονόδοντος, ο πόνος που προκύπτει μπορεί να φαίνεται υπερβολικός και είναι σημαντικό να βρείτε έναν οδοντίατρο που μπορεί να βοηθήσει αμέσως. Ένας πονόδοντος μπορεί να σηματοδοτεί μια κοιλότητα ή τερηδόνα που επηρεάζει τα νεύρα του δοντιού για να προκαλέσει έναν θαμπό ή παλλόμενο πόνο. Όσοι δεν έχουν τακτικό οδοντίατρο θα πρέπει να τον βρουν γρήγορα πριν το πρόβλημα επιδεινωθεί.

Πότε να βρείτε έναν οδοντίατρο

Ενώ ο περιστασιακός, προσωρινός πόνος των δοντιών μπορεί να είναι αποτέλεσμα πάρα πολλών σνακ με ζάχαρη ή ασυνεπών συνηθειών βουρτσίσματος, ένας επίμονος πονόδοντος που προκαλεί μέτριο έως σοβαρό πόνο δεν είναι κάτι που πρέπει να αγνοήσουμε. Η αντιμετώπιση του πόνου με τζελ ή ξεβγάλματα χωρίς ιατρική συνταγή μπορεί να μουδιάσει μόνο προσωρινά την περιοχή. Όταν ένας πονόδοντος παρεμποδίζει το φαγητό ή την ομιλία, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να βρείτε έναν οδοντίατρο που μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε περαιτέρω βλάβη και δυσφορία.

Αναζήτηση για τοπικές κλινικές έκτακτης ανάγκης

Το πρώτο βήμα για να βρείτε έναν τοπικό οδοντίατρο που μπορεί να θεραπεύσει έναν ξαφνικό πονόδοντο είναι να ψάξετε στο διαδίκτυο για κλινικές κοντά. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν κάνετε μια επιλογή, όπως:

Απόσταση
Διαθεσιμότητα υπηρεσιών εκτός ωραρίου
Κόστος

Πολλές οδοντιατρικές κλινικές δέχονται διαφορετικούς τύπους ασφαλιστικών καλύψεων. Όσοι έχουν οδοντιατρική ασφάλιση θα πρέπει να βρουν έναν οδοντίατρο στο δίκτυο του προγράμματος τους.

Ρωτήστε τους φίλους ή την οικογένεια

Μαζί με τις διαδικτυακές αναζητήσεις, το να ζητήσετε βοήθεια από φίλους ή συγγενείς για μια παραπομπή μπορεί να αποφέρει θετικά αποτελέσματα. Πολλοί οδοντίατροι καλωσορίζουν τους νέους ασθενείς με αυτόν τον τρόπο, ειδικά μικρές ή πρόσφατα ανοιγμένες κλινικές που θέλουν να δημιουργήσουν μια σταθερή βάση πελατών. Όσοι έχουν υποβληθεί σε θεραπεία πονόδοντου σε τοπικό οδοντίατρο μπορούν να εξηγήσουν εάν το πρόβλημα επιλύθηκε γρήγορα και τι μπορεί να περιμένει ένας νέος ασθενής σε σχέση με τους πονόδοντους.

Διαβάστε κριτικές ασθενών

Ενώ ο πονόδοντος μπορεί να διακόψει ακόμη και τις πιο απλές καθημερινές εργασίες, όσοι αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να προσπαθήσουν να διαβάσουν τις διαθέσιμες κριτικές ασθενών στο διαδίκτυο. Τα σχόλια των ασθενών τόσο εντός όσο και εκτός έδρας μπορεί να δώσουν στους υποψήφιους ασθενείς μια ιδέα για το τι να περιμένουν όταν επισκέπτονται την κλινική ή το γραφείο με πονόδοντο, συμπεριλαμβανομένης της ευκολίας προγραμματισμού, των χρόνων αναμονής και του αν ο οδοντίατρος κοινοποιεί ξεκάθαρα τις θεραπευτικές επιλογές.

Εξετάστε πιθανές ανάγκες θεραπείας

Ο πόνος των δοντιών μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ενός σπασμένου ή πελεκημένου δοντιού, της επίδρασης των φρονιμιτών που αναβλύζουν ή μιας σοβαρής κοιλότητας που έχει εκθέσει ένα νεύρο και κάνει δύσκολη τη μάσηση. Η απαρίθμηση των πιθανών αιτιών ενός πονόδοντου και η εξέταση των θεραπειών που χρειάζονται, από τον ριζικό σωλήνα έως την εξαγωγή, μπορεί να βοηθήσει τους οδοντιάτρους να περιορίσουν τις επιλογές τους όταν αναζητούν οδοντίατρο.