Έξι απλοί τρόποι για να διατηρήσετε τα ούλα σας υγιή

Τα δόντια είναι σίγουρα το κορυφαίο σκυλί όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τη στοματική υγεία, αλλά η κατάσταση των ούλων σας είναι επίσης πολύ σημαντική. Αυτό το στατιστικό δείχνει ότι πρέπει να υπάρχει περισσότερη ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σωστή φροντίδα των ούλων και ευτυχώς, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε καθημερινά για να βεβαιωθείτε ότι δεν συμβάλλετε σε αυτό το ανησυχητικό στοιχείο.

Χρησιμοποιήστε φθοριούχο οδοντόκρεμα

Η οδοντόκρεμα δεν είναι τόσο ωφέλιμη για τη στοματική σας υγεία, εκτός εάν περιέχει φθόριο. Αυτό το φυσικό ορυκτό χαρακτηρίζεται τόσο έντονα στην οδοντιατρική λόγω της ικανότητάς του να προστατεύει από την τερηδόνα.

Βουρτσίστε δύο φορές την ημέρα

Θα πρέπει να βουρτσίζετε το πρωί και το βράδυ τουλάχιστον για να αφαιρέσετε τα σωματίδια τροφής και την πλάκα από την επιφάνεια των δοντιών σας. Φροντίστε να τρίψετε τη γλώσσα σας και να βουρτσίζετε απαλά τα ούλα σας. Η ιδανική οδοντόβουρτσα είναι ηλεκτρική και με μαλακές τρίχες. Μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα είναι πιο αποτελεσματική στη μείωση των πιθανοτήτων ουλίτιδας από μια χειροκίνητη οδοντόβουρτσα.

Νήμα καθημερινά

Χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα για να αφαιρέσετε περισσότερα υπολείμματα τροφών και πλάκα από ό,τι μπορείτε με το βούρτσισμα μόνο του. Το Floss παίρνει τα δυσπρόσιτα σημεία στα οποία η οδοντόβουρτσά σας δεν μπορεί να έχει επαρκή πρόσβαση. Το νήμα είναι πιο αποτελεσματικό εάν γίνεται πριν το βούρτσισμα παρά μετά.

Ξεπλύνετε με Στοματικό διάλυμα

Προσπαθήστε να πάρετε ένα θεραπευτικό στοματικό διάλυμα, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει πολλές οδοντιατρικές ανησυχίες. Υπάρχουν καλλυντικά στοματικά διαλύματα που εστιάζουν μόνο στη βραχυπρόθεσμη κακή αναπνοή. Το θεραπευτικό στοματικό διάλυμα μπορεί να μειώσει την ανάπτυξη πλάκας και πέτρας, καθώς και να αποτρέψει την ουλίτιδα.

Επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας για καθαρισμούς και εξετάσεις

Φροντίστε να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας δύο φορές το χρόνο για καθαρισμό και εξέταση. Θα αφαιρέσουν την πλάκα και την ταρτιέρα που μπορεί να χάσατε, γεγονός που μειώνει τις πιθανότητές σας για τερηδόνα και ουλίτιδα. Εάν ο οδοντίατρός σας δει σημάδια ασθένειας των ούλων, τα καλά νέα είναι ότι είναι θεραπεύσιμη όταν εντοπιστεί στα αρχικά στάδια. Εάν προχωρήσει πολύ, ένα άτομο αντιμετωπίζει μη αναστρέψιμα προβλήματα όπως ύφεση των ούλων, δόντια που χαλαρώνουν ή πέφτουν και συρρίκνωση του οστού της γνάθου.