Επιλογές οδοντικών αποκαταστάσεων από τον γενικό οδοντίατρό σας

Χρειάζεστε οδοντική αποκατάσταση και δεν ξέρετε πού να απευθυνθείτε; Δεν είσαι μόνος. Αμέτρητοι ασθενείς κάνουν καθημερινά αυτή την ενοχλητική ερώτηση. Όλοι θέλουμε να έχουμε το πιο όμορφο και λαμπερό χαμόγελο, αλλά δεν είμαστε σίγουροι πώς να πετύχουμε τον στόχο μας. Ευτυχώς, υπάρχουν λύσεις στις οποίες μπορείτε να βασιστείτε.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενισχύσουμε το χαμόγελό μας και να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή μας με μερικές επισκέψεις στον οδοντίατρο. Η οδοντιατρική εργασία μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα με τη σημερινή τεχνολογία. Δεν χρειάζεται σε κανέναν να λείπει η ικανότητα ενός υγιούς χαμόγελου όταν συναντά μια νέα γνωριμία.

Είτε αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα δόντια σας λόγω ασθένειας των ούλων, σοβαρού τραυματισμού ή εάν προβλήματα υγείας έχουν προκαλέσει το πρόβλημά σας, μπορείτε να το διορθώσετε στο τοπικό οδοντιατρείο σας.

Γιατί θα χρειαστώ οδοντική αποκατάσταση;

Μπορεί να χρειαστεί να αναζητήσετε τη θεραπεία του οδοντιάτρου σας για διάφορους λόγους.

Λείπουν δόντια
Εξασθενημένο σμάλτο
Σπασμένα δόντια
χαλασμένα δόντια

Η έλλειψη δοντιών, ειδικά στο μπροστινό μέρος του στόματός σας, μπορεί να προκαλέσει αρκετή έλλειψη αυτοπεποίθησης. Κανείς δεν θέλει να χαμογελάσει όταν ξέρει ότι ένα δόντι που λείπει είναι το πρώτο πράγμα που θα δει κάποιος. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τέτοιο άγχος. Το θετικό είναι ότι μπορεί να διορθωθεί εύκολα.

Το εξασθενημένο σμάλτο μπορεί να κάνει τα δόντια σας να γίνουν τόσο πολύ ευαίσθητα. Μπορεί να έχετε προβλήματα με το να πιείτε ή να φάτε οτιδήποτε πολύ ζεστό ή πολύ κρύο. Υπάρχουν λύσεις, όπως ορισμένα είδη οδοντόκρεμας και θεραπείες που μπορεί να σας προτείνει ο οδοντίατρος σας για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

Εάν έχετε υποστεί ένα σοβαρό ατύχημα που προκάλεσε κάταγμα των δοντιών σας, μπορεί να νιώθετε πόνο και όχι μόνο λόγω έλλειψης ευχάριστης αισθητικής.

Η κακή στοματική υγιεινή είναι η κύρια αιτία τερηδόνας. Θα πρέπει να αποκτήσετε μια υγιεινή συνήθεια ρουτίνας όσο το δυνατόν νωρίτερα για να αποτρέψετε την τερηδόνα και την προχωρημένη ασθένεια των ούλων, που ονομάζεται επίσης περιοδοντική νόσος.

Τα περισσότερα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε μπορούν να αντιστραφούν ή να διορθωθούν εάν αναζητάτε τακτικά τον οδοντίατρό σας, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα προτού γίνουν πολύ σοβαρά.

Γεμίσματα

Τα σφραγίσματα είναι μια πολύ κοινή οδοντιατρική επέμβαση. Μπορούν να ολοκληρωθούν σε μια γρήγορη επίσκεψη στον τοπικό οδοντίατρό σας. Η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από μία ώρα στις περισσότερες περιπτώσεις. Ο οδοντίατρός σας θα μουδιάσει το δόντι σας στο οποίο επεξεργάζεστε πρώτα.

Θα καθαρίσουν κάθε σήψη και στη συνέχεια θα γεμίσουν την τρύπα με ένα σύνθετο υλικό. Εάν η τερηδόνα σας τύχει να πέσει σε ένα νεύρο, ο οδοντίατρός σας θα βάλει φάρμακα στην τρύπα πριν την πλήρωση.

Το σφράγισμα είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους πρόληψης μελλοντικών προβλημάτων στοματικής υγιεινής.

Κορώνες

Οι οδοντικές στεφάνες είναι καλύμματα που τοποθετούνται πάνω από τα κατεστραμμένα δόντια σας. Η κορώνα θα καλύψει το σφράγισμα και θα αναμορφώσει το φυσικό σας δόντι.

Η κορώνα είναι κατασκευασμένη από ανάμεικτη πορσελάνη και σύνθετο υλικό για να μοιάζει με φυσικό δόντι. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει με μία επίσκεψη στον οδοντίατρό σας και δεν θα πονέσετε.

Οδοντικά εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι ένας τρόπος αντικατάστασης ενός δοντιού που λείπει. Ένα εμφύτευμα στερεώνεται απευθείας στη γνάθο και δεν θα πέσει. Βιδώνεται και μπορεί να αφαιρεθεί μόνο από οδοντίατρο.

Τα εμφυτεύματα είναι στην πιο ακριβή πλευρά, αλλά επειδή μοιάζουν πολύ με ένα φυσικό δόντι, αξίζουν την τιμή τους.

Γέφυρες

Οι γέφυρες είναι ένα είδος θεραπείας όπου ο οδοντίατρος θα χτίσει μια γέφυρα από το ένα φυσικό δόντι στο άλλο. Θα ασφαλίσουν τη γέφυρα στα δόντια και στις δύο πλευρές ενός κενού που έχει μείνει από ένα δόντι που λείπει. Θα έχετε ένα ψεύτικο δόντι κατασκευασμένο από σύνθετο υλικό στερεωμένο στη γέφυρα.

Αυτή η διαδικασία είναι μια καλή επιλογή κατά την αντικατάσταση ενός δοντιού που λείπει. Ένα από τα μειονεκτήματα σε μια γέφυρα είναι ότι με την πάροδο του χρόνου μπορεί να αποδυναμώσει τα δόντια και στις δύο πλευρές με τις οποίες συνδέεται.

Οδοντοστοιχίες

Οι οδοντοστοιχίες είναι η πιο δημοφιλής επιλογή που κάνουν οι ασθενείς όταν χρειάζεται να αντικαταστήσουν πολλά δόντια ταυτόχρονα. Μπορείτε να επιλέξετε από μια μερική οδοντοστοιχία, ένα πλήρες άνω σετ, ένα πλήρες κάτω σετ ή ίσως ένα ολόκληρο σετ οδοντοστοιχιών, ανάλογα με τη συγκεκριμένη κατάστασή σας.