Ποιοι είναι οι λόγοι για να διορθώσετε το υπερβολικό δάγκωμα;

Το μυαλό σας πιθανώς πηγαίνει στη διόρθωση της ευθυγράμμισης των στραβά ή με διάκενα δόντια όταν σκέφτεστε πώς οι νάρθηκες μπορούν να βοηθήσουν το χαμόγελό σας. Αλλά και τα σιδεράκια έχουν σχεδιαστεί για να διορθώνουν ανομοιόμορφα δαγκώματα. Είτε πρόκειται για παραδοσιακά μεταλλικά σιδεράκια είτε για μια σαφή εναλλακτική λύση όπως το Invisalign, μπορούν να ισιώσουν σωστά τα δόντια ενός ασθενούς και να δαγκώσουν για να βελτιώσουν την εμφάνιση και τη λειτουργία του χαμόγελου του στη διαδικασία.

Σωστά εμπόδια ομιλίας

Μπορεί σπάνια να σκέφτεστε πώς μπορείτε να επικοινωνείτε καθαρά με τους άλλους. Η διαδικασία είναι πραγματικά πολύ περίπλοκη! Ουσιαστικά, η γλώσσα σας κάνει μια σειρά από ευδιάκριτες κινήσεις στο πίσω μέρος των δοντιών σας, οι οποίες χειρίζονται τη ροή του αέρα και σχηματίζουν λέξεις. Δεδομένου ότι ένα υπερβολικό δάγκωμα μπορεί να εμποδίσει τη γλώσσα σας να χτυπήσει σωστά τα δόντια σας, η λήψη σιδεριών μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διόρθωση των εμποδίων στην ομιλία.

Αυξήστε την αυτοπεποίθησή σας

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι ασθενείς επιλέγουν να διορθώσουν το overbite τους είναι επειδή μειώνει τα όμορφα χαμόγελά τους. Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να επηρεάσει αρνητικά το σχήμα του προσώπου! Τα καλά νέα είναι ότι αρκετοί τύποι νάρθηκας μπορούν να αντιμετωπίσουν απρόσκοπτα τα υπερβολικά δαγκώματα, αυξάνοντας την αυτοεκτίμηση του ασθενούς στη διαδικασία.

Βελτιώστε τα μοτίβα μάσησης σας

Φυσικά, τα δόντια σας παίζουν ουσιαστικό ρόλο στο να σας βοηθήσουν να δαγκώσετε και να διασπάσετε το φαγητό σας. Εάν, ωστόσο, τα δόντια σας δεν είναι σωστά ευθυγραμμισμένα, τότε το σχέδιο μάσησης σας μπορεί να διακυβευτεί. Δυστυχώς, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες συνέπειες όπως δυσπεψία. Για αυτόν τον λόγο, οι ασθενείς συχνά παρατηρούν τεράστια βελτίωση στη συνολική τους ευεξία αφού διορθώσουν και το υπερβολικό δάγκωμα!

Μην διακινδυνεύετε την πρόωρη φθορά

Τα ελαφρά υπερβολικά τσιμπήματα είναι αρκετά συνηθισμένα και συνήθως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ωστόσο, η υπερβολική επικάλυψη και η φθορά του σμάλτου προκαλεί ανησυχία. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη φθορά, με αποτέλεσμα τα δόντια σας να φθείρονται και να παραμορφώνονται. Έτσι, η διόρθωση ενός υπερβολικού δάγκου δεν θα ενισχύσει μόνο το χαμόγελό σας. θα προστατέψει και τα δόντια σου.