Πώς μπορώ να ξεπεράσω το οδοντιατρικό άγχος;

Είστε νευρικοί στην ιδέα να πάτε στο οδοντιατρείο; Αυτό είναι πολύ πιο συνηθισμένο από όσο νομίζετε. Πάνω από 30 εκατομμύρια Αμερικανοί βιώνουν άγχος που σχετίζεται με τις επισκέψεις τους στον οδοντίατρο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγετε την οδοντιατρική φροντίδα. Είναι απαραίτητο να επισκέπτεστε έναν οδοντίατρο τακτικά για εξετάσεις, καθώς η στοματική υγεία και η γενική υγεία σχετίζονται άμεσα.

Ζητήστε μια Ανακεφαλαίωση Βήμα προς Βήμα

Εάν δεν ξέρετε τι κάνει ο οδοντίατρός σας, μπορεί να αντιμετωπίσετε επιπλέον άγχος. Όταν φτάσετε για το ραντεβού σας, ρωτήστε εάν ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας εξηγήσει πώς σχεδιάζει να σας θεραπεύσει και τη σειρά των δραστηριοτήτων. Θα χαρούν να χαρτογραφήσουν τι μπορείτε να περιμένετε κατά την επίσκεψή σας για να μειώσετε το άγχος σας.

Επιλέξτε μια καλή ώρα της ημέρας

Εάν το πρόγραμμά σας φαίνεται γεμάτο, η προσθήκη ενός οδοντιατρικού ραντεβού στο μείγμα δεν πρόκειται να βοηθήσει. Επιλέξτε μια ημέρα και ώρα που ταιριάζει καλύτερα στο ημερολόγιό σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να έχετε περισσότερο χρόνο και να μην αισθάνεστε βιαστικοί. Ευτυχώς, ο οδοντίατρός σας στο Arlington Heights προσφέρει ραντεβού το βράδυ και τα Σάββατα.

Μιλήστε με την οδοντιατρική σας ομάδα

Εάν η οδοντιατρική σας ομάδα δεν γνωρίζει ότι έχετε οδοντιατρικό άγχος, δεν θα είναι σε θέση να λάβει μέτρα για να σας κάνει να νιώσετε πιο άνετα. Ενημερώστε τους εάν υπάρχει κάτι που μπορούν να κάνουν για να σας χαλαρώσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του ραντεβού σας. Αντιμετωπίστε τυχόν ανησυχίες που έχετε επίσης. Θέλουν να σας βοηθήσουν να νιώσετε πιο χαλαροί.

Ακούω μουσική

Για πολλούς ανθρώπους, είναι ο ήχος των οδοντιατρικών οργάνων στην εργασία που πυροδοτεί το άγχος. Αν αυτό είναι που χειροτερεύει τον φόβο σας για τον οδοντίατρο, ρωτήστε αν φοράτε ακουστικά και ακούτε μουσική ενώ εκείνοι κάνουν τη δουλειά τους. Βάζοντας χαλαρωτική κλασική μουσική, χαλαρωτικούς ήχους της φύσης ή την αγαπημένη σας λίστα αναπαραγωγής, θα μπορέσετε να πνίξετε τον θόρυβο του φόντου και ελπίζουμε να έχετε μια πιο χαλαρωτική εμπειρία.

Επικεντρωθείτε στην Αναπνοή

Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά πολλοί άνθρωποι κρατούν την αναπνοή τους όταν βρίσκονται σε μια αγχωτική κατάσταση. Μπορεί να είναι ωφέλιμο για εσάς να κάνετε κάποιες ασκήσεις αναπνοής που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε πιο ήρεμοι. Η αργή, τακτική αναπνοή είναι μια αποτελεσματική μέθοδος μείωσης του στρες.

Μια επίσκεψη στον οδοντίατρο μπορεί να μην είναι η ιδέα σας για μια καλή στιγμή, αλλά δεν χρειάζεται να είναι κάτι που σας κάνει να ανησυχείτε καθώς πλησιάζει. Εφαρμόστε τα παραπάνω βήματα και πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι είστε λιγότερο απρόθυμοι να λάβετε τις θεραπείες που χρειάζεται το χαμόγελό σας!