Βρείτε έναν οδοντίατρο για προληπτικούς καθαρισμούς

Τώρα, οι περισσότεροι ασθενείς ψάχνουν να βρουν έναν οδοντίατρο που να προσφέρει προληπτικούς καθαρισμούς, γνωστούς και ως προφυλακτικούς καθαρισμούς. Η δημοτικότητα αυτής της υπηρεσίας οφείλεται στην αποτελεσματικότητά της στην πρόληψη της νόσου των ούλων και στην ανίχνευση ασθενειών στα αρχικά στάδια. Με μια συνολική στροφή προς τις προληπτικές υπηρεσίες στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, οι ασθενείς θα πρέπει να εξετάζουν το ενδεχόμενο τακτικών οδοντιατρικών καθαρισμών όταν αναζητούν οδοντιατρικό πάροχο.

Τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια ενός προληπτικού καθαρισμού

Ένας οδοντιάτρος είναι συχνά το πρώτο άτομο που θα δει ένας ασθενής σε ένα ραντεβού προληπτικού καθαρισμού. Αυτοί οι επαγγελματίες αφαιρούν την πλάκα και την πέτρα από τα δόντια και διδάσκουν επίσης τους ασθενείς σχετικά με την προληπτική οδοντιατρική φροντίδα. Για το λόγο αυτό, πολλοί ασθενείς λαμβάνουν υπόψη όλο το προσωπικό, συμπεριλαμβανομένου του υγιεινολόγου, όταν επιλέγουν έναν οδοντίατρο.

Ο οδοντίατρος που επιλέγει ένας ασθενής θα πρέπει να προσφέρει τις ακόλουθες υπηρεσίες κατά τη διάρκεια ραντεβού ρουτίνας:

Απολέπιση

Όταν η πλάκα σκληραίνει στα δόντια, μετατρέπεται σε πέτρα. Λέγεται και ταρτάρ. Δεν μπορεί να αφαιρεθεί με το βούρτσισμα. είναι απαραίτητος ένας επαγγελματικός οδοντιατρικός καθαρισμός. Οι ασθενείς συχνά αναφέρονται στην απολέπιση ως «ξύσιμο» στα δόντια. Ο υγιεινολόγος μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα μεταλλικό όργανο ή ένα όργανο που ψεκάζει νερό για να αφαιρέσει αυτό το είδος εναπόθεσης.

Γυάλισμα και νήμα

Το οδοντικό γυάλισμα αφαιρεί την πλάκα από τα δόντια και είναι αυτό που πολλοί ασθενείς θεωρούν ως «καθαριστικό» μέρος του ραντεβού. Υπάρχουν διαθέσιμες λεπτές, μέτριες και χονδροειδείς πάστες. ο υγιεινολόγος επιλέγει τον τύπο με βάση την ποσότητα της πλάκας και του λεκέ που υπάρχει. Πολλές από τις πάστες περιέχουν φθόριο. Ο υγιεινολόγος κάνει επίσης οδοντικό νήμα ανάμεσα σε κάθε δόντι.

Εξέταση μαλακών ιστών

Οι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν τη χρήση καπνού, την κατάχρηση αλκοόλ, την έκθεση στον ήλιο και τον ιό HPV. Οι ασθενείς θα πρέπει να βρίσκουν έναν οδοντίατρο που να κάνει έλεγχο καρκίνου του στόματος σε κάθε ραντεβού. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης μαλακών ιστών, ο οδοντίατρος θα αξιολογήσει όλους τους στοματικούς ιστούς, τη γλώσσα και το λαιμό. Η έγκαιρη ανίχνευση αυτού του τύπου καρκίνου είναι απαραίτητη για την επιτυχή αντιμετώπισή του.

Εξέταση σκληρού ιστού

Όταν ένας ασθενής πηγαίνει για έναν τακτικό οδοντικό καθαρισμό, περιμένει από τον οδοντίατρο να ελέγξει για κοιλότητες. Αυτή θεωρείται εξέταση σκληρού ιστού. Κατά τη διάρκεια αυτού του μέρους της εξέτασης, ο ασθενής και ο οδοντίατρος μπορούν να συζητήσουν οποιεσδήποτε καθημερινές συνήθειες που συμβάλλουν στη δημιουργία κοιλότητας. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν την κατανάλωση σόδας, την κατανάλωση ζαχαρούχων τροφών ή τη λήψη φαρμάκων που προκαλούν ξηροστομία.