Πώς να ανακουφίσετε τον πόνο των δοντιών

Τίποτα δεν καταστρέφει μια τέλεια καλή μέρα όπως ο πόνος των δοντιών. Μπορεί να αφήσει το στόμα σας επώδυνο και τρυφερό, μπορεί να κάνει τα ούλα σας να σφύζουν από πόνο και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε μερικούς μάλλον μοχθηρούς πονοκεφάλους. Ο πονόδοντος είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα σηματοδοτεί στον εγκέφαλο ότι υπάρχουν προβλήματα στο στόμα. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να τερματίσετε τον πόνο των δοντιών είναι να πάτε σε έναν οδοντίατρο για τη διάγνωση και τη θεραπεία του προβλήματος.

Διαχειριστείτε τον πόνο των δοντιών

Κατά καιρούς, ένας ασθενής μπορεί να χρειαστεί να περιμένει μερικές ημέρες ή και περισσότερο πριν δει τον οδοντίατρο. Σε αυτή την περίπτωση, το άτομο πρέπει να βρει τρόπους για να διαχειριστεί την ενόχληση και τον πόνο που σχετίζεται με τον πονόδοντο μέχρι να έρθει η ώρα του οδοντιατρικού ραντεβού. Ακολουθούν μερικοί απλοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε τον πόνο των δοντιών:

Ξεπλύνετε με θαλασσινό νερό

Τα ξεβγάλματα με θαλασσινό νερό γίνονται εύκολα, αφού τα περισσότερα ντουλάπια περιέχουν ήδη το κύριο συστατικό. Απλώς ανακατέψτε περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι με ένα ποτήρι ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε αυτό το ξέβγαλμα περνώντας το γύρω από το στόμα και φτύνοντάς το. Αυτή η σπιτική θεραπεία βοηθά στην απομάκρυνση των ερεθιστικών παραγόντων που επιδεινώνουν την ενόχληση των δοντιών. Έχει επίσης ένα μούδιασμα.

Otc Παυσίπονα

Υπάρχουν διάφοροι τύποι παυσίπονων χωρίς ιατρική συνταγή για την αντιμετώπιση των πονόδοντου. Η ακεταμινοφαίνη συνιστάται για παιδιά, ενώ τα ΜΣΑΦ όπως η ιβουπροφαίνη είναι εντάξει για τους ενήλικες. Οι ασθενείς θα πρέπει να καταπίνουν το χάπι αντί να το διασπούν και να το εφαρμόζουν στην πάσχουσα περιοχή. Αυτή η σπιτική θεραπεία δεν λειτουργεί και μπορεί να βλάψει το εσωτερικό του στόματος του ασθενούς.

Κρύα Κομπρέσα

Μια κρύα κομπρέσα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση του πόνου που σχετίζεται με τους πονόδοντους. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό όταν το παλμό των δοντιών συνοδεύεται από σημαντική φλεγμονή. Ο ασθενής απλώς κάνει μια κρύα κομπρέσα βάζοντας πάγο και λίγο νερό σε μια σακούλα κατάψυξης. Η κομπρέσα πρέπει να καλύπτεται με ένα καθαρό πανί πριν την πιέσετε στο πρόσωπο για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια να την αφαιρέσετε για άλλα 15 λεπτά. Η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται όσες φορές χρειάζεται.

Κλπ Αναισθητικό

Μια ποικιλία από αναλγητικά υγρά και τζελ μπορούν να αγοραστούν χωρίς ιατρική συνταγή για χρήση για την καταπραϋντική καταπραϋντική δράση των δοντιών και των ούλων. Το δραστικό συστατικό των περισσότερων από αυτά τα προϊόντα είναι η βενζοκαΐνη, η οποία παρέχει ένα προσωρινό μούδιασμα. Οι οδοντίατροι συνιστούν τη χρήση αυτών των προϊόντων για όχι περισσότερο από 10 ημέρες, εκτός εάν σας ζητηθεί από γιατρό ή οδοντίατρο.

Γαρυφέλαιο

Το λάδι γαρύφαλλου είναι μια παλιά θεραπεία που προσφέρει μεγάλη ανακούφιση όταν αντιμετωπίζετε πονόδοντους. Ο ασθενής απλώς μουσκεύει ένα βαμβάκι με λάδι και στη συνέχεια το τρίβει στην πάσχουσα περιοχή. Είναι ένας φυσικός τρόπος για να αντιμετωπίσετε τους πονόδοντους, ωστόσο μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικός με τα προϊόντα που περιέχουν βενζοκαΐνη.