Βρείτε έναν οδοντίατρο για σφραγίσματα δοντιών

Όταν κάποιος ψάχνει να βρει έναν οδοντίατρο, είναι σημαντικό να κατανοήσει τις βασικές οδοντιατρικές διαδικασίες που μπορεί να συνιστώνται. Τα οδοντικά σφραγίσματα είναι μια από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες αποκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται στην οδοντιατρική για τη θεραπεία της τερηδόνας. Υπάρχουν δύο συνήθεις τύποι που χρησιμοποιούνται, συμπεριλαμβανομένων των ασημί και των σφραγισμάτων στο χρώμα των δοντιών. Για να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις θεραπείας, οι ασθενείς θα πρέπει να κάνουν αρκετή έρευνα πριν από ένα ραντεβού με τον οδοντίατρο.

Τύποι οδοντικών σφραγισμάτων

Οι οδοντίατροι επιλέγουν ένα υλικό πλήρωσης με βάση διάφορους παράγοντες, όπως το μέγεθος της κοιλότητας, η ανατομία των δοντιών και η συμμόρφωση του ασθενούς. Κάθε κατάσταση είναι μοναδική, επομένως είναι σημαντικό να κατανοήσουμε γιατί μπορεί να επιλεγεί ένα συγκεκριμένο υλικό.

Αμαλγάμα

Το λεξικό της Οξφόρδης ορίζει το αμάλγαμα ως «ένα μείγμα ή ένα μείγμα». Τα οδοντικά σφραγίσματα αμαλγάματος είναι απλώς ένα μείγμα διαφορετικών μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του υδραργύρου, του ασημιού, του κασσίτερου και του χαλκού. Ο υδράργυρος βρίσκεται σε υγρή κατάσταση και αναμιγνύεται με μια σκόνη από τα άλλα μέταλλα. Αυτή η διαδικασία καθιστά τον υδράργυρο μη αντιδραστικό.

Οι οδοντίατροι επιλέγουν συχνά αυτό το υλικό λόγω της αντοχής και της ευκολίας τοποθέτησης του. Τα ασημένια σφραγίσματα χρησιμοποιούνται μερικές φορές σε κοιλότητες στα πίσω δόντια επειδή είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό μέταλλο που μπορεί να αντέξει τις δυνάμεις μάσησης. Συνήθως δεν χρησιμοποιούνται στα μπροστινά δόντια για αισθητικούς λόγους.

Η ADA σημειώνει ότι η έρευνα έχει δείξει ότι τα ασημένια σφραγίσματα μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο από τα στο χρώμα των δοντιών. Αυτό είναι ένα ζήτημα για ασθενείς που έχουν χρόνια προβλήματα με τερηδόνα. Είναι σημαντικό να βρείτε έναν οδοντίατρο που είναι πρόθυμος να λάβει υπόψη αυτούς τους παράγοντες κατά την κατάρτιση ενός σχεδίου θεραπείας.

Σύνθετος

Οι σύνθετες αποκαταστάσεις ή οι αποκαταστάσεις ρητίνης είναι σχετικά νέες στον τομέα της οδοντιατρικής. Ενώ τα ασημένια γεμίσματα κλειδώνονται στη θέση τους με μηχανική συγκόλληση, τα ρητίνης σφραγίζονται με χημικό δεσμό. Μόλις το υλικό ρητίνης τοποθετηθεί στο δόντι, ο οδοντίατρος χρησιμοποιεί ένα φως πολυμερισμού για να το κολλήσει στη θέση του.

Αυτές οι αποκαταστάσεις έχουν την πιο φυσική εμφάνιση και διατίθενται σε πολλές αποχρώσεις. Αυτό επιτρέπει στον οδοντίατρο να ταιριάζει το χρώμα του σφραγίσματος με το χρώμα του γύρω δοντιού. Μερικοί ασθενείς προτιμούν αυτό το είδος αποκατάστασης αυστηρά με βάση τις αισθητικές του ιδιότητες.