Ποιοι τύποι αισθητικής οδοντιατρικής είναι κατάλληλοι για μένα;

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επεμβάσεις αισθητικής οδοντιατρικής διαθέσιμες σε όσους θέλουν να βελτιώσουν το χαμόγελό τους. Δεν γεννιούνται όλοι με τα δόντια που θέλουν, αλλά επειδή υπάρχει μια ποικιλία αισθητικών επεμβάσεων που προσφέρονται από επαγγελματίες οδοντιάτρους, ο καθένας μπορεί ουσιαστικά να επανασχεδιάσει το χαμόγελό του. Είστε έτοιμοι να μάθετε περισσότερα για τα είδη της αισθητικής οδοντιατρικής;

Σχετικά με το Χαμόγελο Καινοτομίες

Η επιλογή μιας ή περισσότερων επεμβάσεων αισθητικής οδοντιατρικής για να ανανεώσετε ένα χαμόγελο είναι μια επιλογή για όποιον δεν είναι ευχαριστημένος με την εμφάνισή του. Είτε έχει επιλεγεί είτε εξετάζεται μια διαδικασία αισθητικής οδοντιατρικής, μπορεί να είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι οι περισσότερες αλλαγές χαμόγελου μπορούν να ολοκληρωθούν σε ένα έως δύο ραντεβού. Επιπλέον, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι δεν είναι απαραίτητο να έχετε οδοντικά προβλήματα όταν θέλετε να υποβληθείτε σε μια διαδικασία αισθητικής οδοντιατρικής.

Πώς να επιλέξετε τη σωστή διαδικασία αισθητικής οδοντιατρικής

Η παρακάτω λίστα περιγράφει ορισμένους από τους πιο συνηθισμένους τύπους οδοντικών προβλημάτων, μαζί με μερικούς δημοφιλείς τύπους επιλογών αισθητικής οδοντιατρικής για τη διόρθωση των προβλημάτων.

Λείπουν δόντια

Υπάρχουν μερικές διαφορετικές επιλογές αισθητικής οδοντιατρικής για όσους λείπουν ένα ή περισσότερα από τα δόντια τους, γεγονός που καθιστά σημαντικό για τους ασθενείς να κατανοήσουν πώς λειτουργεί το καθένα. Οι συνήθεις επιλογές περιλαμβάνουν σταθερές οδοντικές γέφυρες, αφαιρούμενες οδοντοστοιχίες και οδοντικά εμφυτεύματα. Ενώ η αντικατάσταση των δοντιών που λείπουν βελτιώνει την εμφάνιση ενός χαμόγελου, είναι επίσης απαραίτητο να βελτιωθεί η υγεία του στόματος. Σύμφωνα με την Healthline, τα δόντια έχουν σχεδιαστεί για να συνεργάζονται, επομένως η έλλειψη ενός ή περισσότερων δοντιών μπορεί μερικές φορές να επηρεάσει την ομιλία, το φαγητό και με την πάροδο του χρόνου να προκαλέσει άλλα προβλήματα.

Στραβά δόντια

Τα στραβά δόντια μπορούν να ισιωθούν από έναν αισθητικό οδοντίατρο, είτε οι ατέλειες είναι μεγάλες είτε μικρές. Όσοι έχουν πολύ στραβά δόντια θα πρέπει να επιλέξουν έναν από τους τύπους νάρθηκας για να τα διορθώσουν, π. Όσοι έχουν ελάχιστα στραβά δόντια μπορούν να επιλέξουν να φορέσουν σιδεράκια ή ευθυγραμμιστές για να τα ισιώσουν. Επιπλέον, εάν οι ατέλειες είναι μικρές, μπορούν να επιλέξουν να υποβληθούν σε ορισμένες οδοντιατρικές επεμβάσεις, π.χ. συγκόλληση δοντιών, οδοντικές όψεις. Τελικά, εναπόκειται στον αισθητικό οδοντίατρο να βοηθήσει στη λήψη της απόφασης καθώς είναι ο επαγγελματίας.

Ένα λιγότερο από φωτεινό χαμόγελο

Η λεύκανση των δοντιών από έναν επαγγελματία καλλυντικό οδοντίατρο μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο που εμφανίζεται το χαμόγελο. Η λεύκανση μπορεί να αφαιρέσει τους λεκέδες και να κάνει τα δόντια να φαίνονται πιο φυσικά. Μια επιλογή περιλαμβάνει την υποβολή μιας διαδικασίας λεύκανσης στο ιατρείο, η οποία διαρκεί μόνο περίπου μία ώρα για να εκτελεστεί με αποτελέσματα που διαρκούν έως και ένα χρόνο. Μια άλλη επιλογή για τη διόρθωση των λεκιασμένων δοντιών είναι οι ειδικοί δίσκοι λεύκανσης, οι οποίοι λειτουργούν γρήγορα. Πρέπει να γίνονται σε τακτική βάση για να διατηρήσετε ένα λευκό χαμόγελο.