Πόσο διαρκεί η αισθητική οδοντιατρική;

Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με την κατάσταση του χαμόγελου σας, σίγουρα έχετε επιλογές να κάνετε κάτι για αυτό. Υπάρχουν πολλές θεραπείες εκεί έξω για να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε σίγουροι για τα δόντια σας, αλλά πόσο διαρκεί η αισθητική οδοντιατρική; Τα αποτελέσματά σας θα είναι μόνιμα ή χρειάζεται σύντομα άλλη επίσκεψη στον οδοντίατρο;

Καπλαμάδες πορσελάνης

Οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να φορεθούν για μια δεκαετία από τους καπλαμάδες τους. Με την κατάλληλη συντήρηση, η διάρκεια ζωής τους μπορεί να επεκταθεί στα 20 χρόνια. Πιθανοί παράγοντες που θα μπορούσαν να βλάψουν τις όψεις περιλαμβάνουν τραύμα δοντιών, τρίξιμο των δοντιών, δάγκωμα σκληρών ουσιών, κακές συνήθειες στοματικής υγείας ή λοιμώξεις. Μπορείτε να αρχίσετε να απολαμβάνετε τους νέους καπλαμάδες σας μετά από δύο μόνο ραντεβού στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ολοκεραμικές οδοντιατρικές κορώνες

Εάν μια οδοντική στεφάνη συντηρηθεί σωστά, μπορεί να διαρκέσει 5-15 χρόνια κατά μέσο όρο. Οι οδοντικές στεφάνες από ασημένιο αμάλγαμα μπορεί να είναι ανθεκτικές, αλλά δεν κάνουν τη χάρη στο χαμόγελό σας όσον αφορά την εμφάνιση. Μερικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη μακροζωία ενός στέμματος περιλαμβάνουν τη στοματική υγιεινή, τις διατροφικές συνήθειες, το τρίξιμο των δοντιών, το δάγκωμα των νυχιών, το μάσημα πάγου, την κατανάλωση πολύ ζεστών ροφημάτων και τη χρήση δοντιών για το άνοιγμα της συσκευασίας. Με τις κορώνες CEREC, μπορούν να δημιουργηθούν και να τοποθετηθούν σε ένα μόνο ραντεβού για να εξοικονομήσετε χρόνο!

Λεύκανση δοντιών

Η λεύκανση δοντιών στο γραφείο μπορεί να φωτίσει σημαντικά το χαμόγελό σας σε μόλις μία ώρα χωρίς να προκαλέσει ευαισθησία ή ενόχληση. Με καλή στοματική υγιεινή, η θεραπεία στο γραφείο μπορεί να κρατήσει το χαμόγελό σας υπέροχο για 1-3 χρόνια!

Με τα κιτ λεύκανσης δοντιών στο σπίτι, μπορεί να δείτε αποτελέσματα μετά από δύο εβδομάδες και, στη συνέχεια, να ακολουθήσετε περιστασιακές πινελιές για να διατηρήσετε το λαμπερό σας χαμόγελο. Και πάλι, ένα σταθερό σχήμα στοματικής υγιεινής είναι ζωτικής σημασίας και μπορεί να βοηθήσει το κιτ λεύκανσης να κρατήσει τα δόντια σας υπέροχα για ένα χρόνο ή περισσότερο. Ο οδοντίατρός σας θα δώσει λεπτομέρειες για το πόσο καιρό και πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα λεύκανσης.

Σφραγίσματα στο χρώμα των δοντιών

Αυτά τα γεμίσματα από σύνθετη ρητίνη χρησιμεύουν ως εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό υλικό αμαλγάματος. Η έλλειψη μετάλλου σημαίνει ότι μπορούν να ενσωματωθούν στο φυσικό σας χαμόγελο και να μην είναι ευαίσθητα στις αλλαγές της θερμοκρασίας. Είναι επίσης ανθεκτικά.

Όσο για τη διάρκεια ζωής των σφραγισμάτων στο χρώμα των δοντιών, μπορείτε να απολαύσετε τη φυσική τους εμφάνιση για πέντε χρόνια με την κατάλληλη φροντίδα. Αυτή είναι μια άλλη επιλογή θεραπείας όπου μόνο ένα ραντεβού θα κάνει το κόλπο.