Η λεύκανση των δοντιών προκαλεί ευαισθησία στα δόντια;

Όταν ο καλοκαιρινός ήλιος σε χτυπάει, λίγα πράγματα είναι πιο χαλαρωτικά από το να χαλαρώνεις δίπλα στην πισίνα με ένα ποτήρι παγωμένη σόδα. Η απολαυστική γλυκιά γεύση αναμεμειγμένη με τη δροσιστική ενανθράκωση είναι ένας συνδυασμός φτιαγμένος στον παράδεισο. Μέχρι μερικές εβδομάδες αργότερα, όταν παρατηρήσετε ότι τα κάποτε λευκά δόντια σας φαίνονται τώρα κίτρινα και εύθραυστα.

Ευτυχώς, ένα γρήγορο ταξίδι στον οδοντίατρο μπορεί να επαναφέρει το λαμπερό σας χαμόγελο σε μόλις μία επίσκεψη! Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ένας από τους λόγους που είναι η πιο ζητούμενη αισθητική οδοντιατρική επέμβαση. Εάν σκέφτεστε να κάνετε λεύκανση δοντιών, αλλά αναρωτιέστε για πιθανή ευαισθησία των δοντιών, τότε διαβάστε παρακάτω.

Η λεύκανση των δοντιών προκαλεί ευαισθησία στα δόντια;

Η ευαισθησία των δοντιών είναι μια πιθανή παρενέργεια της λεύκανσης των δοντιών. Για μερικούς, το υπεροξείδιο που χρησιμοποιείται στη διαδικασία λεύκανσης μπορεί να προκαλέσει αισθήματα δυσφορίας όταν καταναλώνουν ζεστά ή κρύα ροφήματα και γεύματα. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, η ευαισθησία είναι ήπια και εξαφανίζεται λίγες μέρες μετά τη θεραπεία.

4 Συμβουλές για να αποφύγετε την ευαισθησία στη λεύκανση των δοντιών

Δεδομένου ότι η ευαισθησία μπορεί να είναι δυσάρεστη για ορισμένους ασθενείς, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις τακτικές πρόληψης που μπορείτε να ακολουθήσετε στο μπροστινό μέρος για να την αποφύγετε. Αν και δεν υπάρχει επί του παρόντος μέθοδος για την πλήρη αφαίρεσή του, οι ασθενείς που ακολουθούν τις παρακάτω συμβουλές είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν ευαισθησία στα δόντια:

Αποφύγετε τα ποτά και τα φαγητά που είναι εξαιρετικά ζεστά ή κρύα.
Δοκιμάστε μικρότερους χρόνους εφαρμογής.
Χρησιμοποιήστε προϊόντα με χαμηλότερα επίπεδα υπεροξειδίου.
Επιλέξτε μια οδοντόκρεμα σχεδιασμένη για άτομα με ευαίσθητα δόντια.

Η σωστή στοματική υγιεινή είναι ζωτικής σημασίας

Ενώ ορισμένοι λεκέδες και αποχρωματισμοί προέρχονται από την ηλικία και τη γενετική, άλλοι οφείλονται σε κακές οδοντικές συνήθειες και έλλειψη σωστής ρουτίνας στοματικής υγιεινής. Αν και οι θεραπείες λεύκανσης δοντιών μπορούν να κάνουν τα δόντια σας έως και 10 αποχρώσεις πιο ανοιχτόχρωμα σε μία επίσκεψη, δεν μπορούν να διορθώσουν υποκείμενα προβλήματα, όπως η τερηδόνα και η τερηδόνα. Επομένως, είναι υψίστης σημασίας να δώσετε προτεραιότητα στο σχήμα στοματικής σας φροντίδας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διαδικασία. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι τα δόντια και τα ούλα σας παραμένουν δυνατά και υγιή από την αρχή μέχρι το τέλος.

Οι λεκέδες και ο αποχρωματισμός στα δόντια σας μπορούν να επηρεάσουν την αυτοπεποίθησή σας. Αν και ορισμένοι ασθενείς αισθάνονται κάποια ενόχληση, είναι ένα μικρό τίμημα για να επαναφέρετε το χαμόγελό σας στην παλιά του δόξα. Μετά από μία θεραπεία, το χαμόγελό σας θα ανατρέψει τα κεφάλια για όλους τους σωστούς λόγους!