Γιατί πρέπει να αντικαταστήσετε τα πίσω δόντια που λείπουν

Εάν χάνατε ένα μπροστινό δόντι, είναι πιθανό να θέλετε να το αντικαταστήσετε το συντομότερο δυνατό για να κάνετε το χαμόγελό σας να φαίνεται ξανά όμορφο. Η απώλεια ενός πίσω δοντιού συχνά δεν λαμβάνεται τόσο σοβαρά από τους ανθρώπους απλώς και μόνο επειδή δεν είναι κάτι που γίνεται αντιληπτό στους άλλους. Εάν κανείς δεν γνωρίζει ότι λείπει, πόσο απαραίτητο είναι να το αντικαταστήσετε; Μπορεί να προκαλεί έκπληξη το άκουσμα, αλλά το να ζεις με ελλείποντα δόντια, ακόμη και στην πλάτη, μπορεί να θέσει σοβαρούς κινδύνους για τη στοματική σου υγεία.

Γιατί πρέπει να αντικαταστήσετε ένα πίσω δόντι που λείπει

«Από το μυαλό, δεν φαίνεται», σωστά; Όχι όταν πρόκειται για απώλεια δοντιών! Εδώ είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους είναι τόσο σημαντικό να αντικαταστήσετε ένα δόντι που λείπει στο πίσω μέρος του στόματός σας:

Τα γύρω δόντια σας θα επηρεαστούν

Δυστυχώς, η απώλεια ενός δοντιού δεν είναι μεμονωμένο ζήτημα. Όπως τα φυτά αναπτύσσονται εκεί που είναι το φως του ήλιου, έτσι και τα δόντια σας θα μετακινηθούν για να γεμίσουν τον κενό χώρο. Αυτό μπορεί να ακούγεται καλό στην αρχή, αλλά μπορεί να προκαλέσει σοβαρή κακή ευθυγράμμιση στα υπόλοιπα δόντια σας, επηρεάζοντας αρνητικά το χαμόγελό σας στο σύνολό σας.

Ο κίνδυνος μόλυνσης αυξάνεται

Τα δόντια και τα ούλα σας συνεργάζονται όχι μόνο για να συγκρατούν το ένα το άλλο στη θέση τους, αλλά προστατεύουν επίσης τους γύρω μαλακούς ιστούς και τη γνάθο σας από μόλυνση. Όταν ένας ενήλικας χάνει ένα μόνιμο δόντι, ο κενός χώρος αφήνει μια ανοιχτή πόρτα στα βακτήρια στα ούλα. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να εξελιχθεί σε λοίμωξη και ασθένεια των ούλων, η οποία τελικά θα προκαλέσει πρόσθετη απώλεια δοντιών και επιδείνωση των οστών της γνάθου.

Θα επηρεαστεί η στοματική λειτουργικότητα

Τα πίσω δόντια σας μπορεί να μην είναι ορατά στο κοινό, αλλά εργάζονται πολύ σκληρά για εσάς καθημερινά για να σας βοηθήσουν να μασάτε και να μιλάτε. Χωρίς ένα ή περισσότερα από αυτά, μπορεί να δυσκολευτείτε να απολαύσετε τα φαγητά που κάνατε κάποτε ή να προφέρετε ορισμένες λέξεις.

Εάν βρεθείτε σε μια κατάσταση όπου χρειάζεστε αντικατάσταση οπίσθιου δοντιού, σκεφτείτε να ρωτήσετε τον οδοντίατρό σας σχετικά με τα οδοντικά εμφυτεύματα. Πρόκειται για μια θαυμάσια επιλογή προσθετικών δοντιών που όχι μόνο αντικαθιστούν τα δόντια που λείπουν, αλλά συμβάλλουν στην προώθηση της ανάπτυξης νέων οστών της γνάθου!